Nu röjs det på Brännan mitt i sommaren.

Jag förstår att det måste röjas när man ska bygga nya hus men måste det göras under den känsligaste tiden på året. Nu lägger fåglarna ägg och ruvar dem. Fågelungar som inte är flygkunniga än. Då kommer en maskin som röjer bor bon, ägg och ungar. Det låter som dålig planering. Det här har kunnat göras under annan tid av året innan fåglarna återvänt från sina övervintringsplatser. Röjt område

Röjt område.

Röjt område

Maskinen som röjt området

Maskinen som röjt området.

Ungefär så här såg det ut innan.

Ungefär så här såg det ut innan maskinen gjort sitt.

Träd

Veckans fototriss har temat träd. Jag har säkert många bilder på träd i mitt fotoarkiv men jag tänkte att jag ska göra en utflykt med kameran och min hund Rex och bara försöka fånga träd på olika sätt. Utsikterna var både goda och dåliga. En lågt liggande sol och trettiotvå grader kallt. Det var skönt att ha handvärmare liggande i vanten efter det att handen tagit en tur ut för att ta en bild. Så här blev resultatet av utflykten.

Några år gammal tallplanta ute på ett litet hygge.

Några år gammal tallplanta ute på ett litet hygge.

En frötall mitt i ett litet hygge.

En frötall mitt i ett litet hygge i motljus.

En gammal björk som börjat tappa sin grenar.

En gammal björk som börjat tappa sin grenar.

Här kommer några bonusbilder som jag vill visa.

En asp taget ur en annorlunda vinkel.

En snöklädd asp taget ur en annorlunda vinkel.

Kan ett träd hålla fången?  Här verkar någon ha gjort sitt bästa för gör det.  Taggtåden verkar har suttit där länge eftersom den gjort märken i trädet.

Kan ett träd hålla fången? Här verkar någon ha gjort sitt bästa för att göra det. Taggtåden verkar har suttit där länge eftersom den gjort märken i trädet.

Jag har visat några bilder från min frusna utflykt för att fånga några träd på bild.Är du sugen på att se fler bilder på träd så klicka på den här länken till Fototriss.